top

GUILT FREE & GOOD FOR YOU!

Noi suntem Nood și facem deserturi fără zahăr, hrană simpla, cafea buna care sa le insoteasca, si totul curge atât de firesc:
Da, există dulciuri fără zahăr și fără îndulcitori artificiali. Nu suntem team stevia, maltitol etc, pentru ca nu exista suficiente studii care sa urmareasca efectele consumului lor pe termen lung.

Folosim în schimb intuitiv nectar de cocos, sirop de arțar, miere bio, curmale sau banane (nu toate odată) și e suficient. Da, cuvintele “prăjitură” și “bună pentru tine” sunt compatibile. Am testat în ani de zile sute de combinații tocmai pentru a simplifica lista de ingrediente către variante hrănitoare și care te încarcă cu energie. Și finalmente poți mânca ceva dulce oricând, fără să fie “cheat day”. Pentru că vrem să te bucuri de desert în fiecare zi, fără urmă de vinovăție.

Mai nou, experimentăm cu biscuiți sărați, quiche-uri vegetariene și bagels pregătiti după aceleași principii. In laborator sau la spatiul Nood, suntem stripped of artificials si asta se simte usor de la prima degustare!

PLANT BASED

“Eat food. Not too much. Mostly plants” (Michael Pollan).

Credem în puterea regeneratoare a fructelor și a legumelor (aham, “ascundem” și niscaiva legume în deserturile noastre). Credem în combinații ușor de asimilat, nutritive și energizante. Credem în echilibru și respect față de natură. Credem în creativitate, moderație și în a-ți asculta corpul.

Fără să judecăm nicio alegere și fără să încurajăm un anumit stil de a mânca, propunem o alternativă la produsele convenționale, înlocuind ingredientele cu care te-ai obișnuit în prăjituri cu altele mai prietenoase pentru corp și minte. De aceea folosim 90% ingrediente vegetale, ocazional brânză de capră și rar pește de captură. De câte ori găsim și prețul ne permite cumpărăm fructe, legume și lactate bio, dar nu putem afirma că facem asta mereu. Am ales să pregătim totul doar pe comandă ca tu să primești de fiecare dată ceva proaspăt și pentru a evita risipa alimentară.

SEASONAL & LOCAL INGREDIENTS

Cum te asiguri că mănânci hrană autentică? Simplu, mergând la piață, cumpărând de la producători autohtoni și încorporând cât mai multe ingrediente de sezon în menu-ul zilnic. Avem miere bio românească (de la Iași), o parte din fructe, legume și semințe de la țăranii din Obor și ne preparăm singuri laptele vegetal și jeleurile de fructe în laborator.

Suntem departe de a cultiva nuci de cocos, avocado sau caju și nici nu ne facem propriile făinuri, dar pregătim crème cu dovleac și citrice iarna și tarte cu piersici sau căpșune vara.

Și în plus, vei găsi pe blog rețete care urmează filosofia de mai sus, tips & tricks despre cum să folosești la maxim toate cumpărăturile din cămară sau frigider, precum și ultimele descoperiri în materie de producători și locuri cool pentru shopping sănătos.