top

F.A.Q

Dacă nu folosiți zahăr, cu ce vă îndulciți produsele?

Am renunțat la zahăr pentru că se poate gustos și arătos și fără el. În loc, folosim miere bio (de la o stupină din Iași), sirop de arțar bio, cartofi dulci, dovleac, banane, curmale sau nectar de cocos. Nu toate deodată, bineînțeles 🙂

 

 

Produsele Nood sunt potrivite pentru persoane cu diverse intoleranțe (la lactoză, ou, gluten etc.)?

Majoritatea produselor noastre nu conțin ingrediente animale și nici un fel de înlocuitori (de exemplu, nu folosim înlocuitorii de ouă care se găsesc în comerț). Fiecare produs vegan are această mențiune vizibilă pe site. De asemenea, unele produse nu conțin deloc gluten, însă în laborator folosim și stocăm făină neagră, sau nuci care pot fi procesate in facilități ce nu sunt gluten free. Din cauza contaminării încrucișate, nu ne putem numi gluten free.

 

 

Sunt produsele Nood potrivite pentru copii?

Produsele noastre sunt formulate astfel încât să fie baby friendly chiar și la vârste mici: fără ingrediente animale, fără zahăr, cu ciocolată produsă de la zero din unt de cacao. Dacă ai o cerere specială, contactează-ne să vedem în ce măsură te putem ajuta.

 

 

Produsele Nood sunt recomandate în diverse diete?

Nu susținem dietele, ci o alimentație echilibrată, care să includă grupe alimentare diversificate. Pe eticheta fiecărui desert vei găsi ingredientele și valoarea nutrițională pentru 100 de grame și poți decide în ce măsură se potrivesc stilului tău de viață.

 

 

Care este termenul de valabilitate al produselor Nood?

În funcție de produse, ele se pot consuma în condiții de deplină siguranță până la 8 zile. Sunt însă și excepții: granola stocată în borcan de sticlă rezistă 8 săptămâni, untul de arahide refrigerat 2 luni, iar torturile porționate și congelate, tot până la 2 luni (se scot la temperatura camerei cu 20 de minute înainte de a fi consumate).Taxa de livrare este de 20 lei în București. Dat fiind specificul produselor, nu putem livra în alte orașe din țară sau din străinătate.Taxa de livrare este de 20 lei în București. Dat fiind specificul produselor, nu putem livra în alte orașe din țară sau din străinătate.

 

 

De ce nu pot primi un produs la câteva ore după ce l-am comandat?

Principalul motiv e că majoritatea produselor noastre se încheagă la rece, și au nevoie de minim 8-10 ore pentru asta. Chiar și dacă este vorba de un produs copt, el devine mai bun daca a avut timp să se răcească în tihnă, nu grăbit, iar gusturile să se așeze.

 

 

Imi pot personaliza comanda, astfel încât să adaug sau elimin anumite ingrediente?

Oricât de mult ne-am dori să fim flexibili în această privință, recunoaștem că nu am găsit o variantă mulțumitoare. În spatele oricărui proces de producție care nu e făcut în bucătăria de acasă stă un sistem de gestiune cu intrări-ieșiri de materii prime, stocuri, contabilitate și procese de urmat.

În plus, vrem ca tu să primești mereu același produs, nu rezultatul unor experimente de moment asupra căruia nu avem nici un control.

 

 

Care este modalitatea de livrare? Livrați prin curier?

Nu folosim un serviciu de curierat pentru că produsele sunt fragile, vrem să ajungă la tine în cele mai bune condiții, și vrem să te cunoaștem :). Așadar, acesta este un serviciu internalizat: livrăm toate produsele în lăzi frigorifice, pentru a păstra o temperatură constant rece.

Taxa de livrare este de 20 lei în București. Dat fiind specificul produselor, nu putem livra în alte orașe din țară sau din străinătate.

Pentru comenzi mai mari de 300 de lei livrarea este gratuită în București.

Exista si varianta sa iti ridici comanda direct de la Spatiul Nood din Piata Victoriei (Bd. Aviatorilor 8A, colt cu Str. Paris).

 

 

Puteți livra mancare pentru un eveniment?

Da, facem asta încă de când am început, din 2017. Am hrănit 10, 50 sau 200 de oameni. În total câteva mii până acum.
Petreceri, evenimente la birou, surprize sau cadouri corporate, probabil ne putem descurca cu aproape orice.
Toate aranjamentele noastre sunt minimaliste, folosind elemente de sezon și mereu câte o notă personală (fie că sunt biletele scrise de mână sau flori proaspete).
Pentru o ofertă personalizată, contactează-ne pe mail sau telefonic.

 

 

Faceți evenimente tematice (gândite în jurul unei culori, personaj etc)?

Nu, din păcate nu este domeniul nostru de expertiză. Ce ne inspiră sunt plimbările în natură, muzeele, artiștii consacrați și mai ales cei neconsacrați, anotimpurile și piețele. Dacă ai deja un designer de eveniment, lucrăm împreună cu el ca să ne îmbinăm viziunile artistice. Dacă nu, vom aranja zona mesei în modul nostru propriu. Ce e sigur e că nu folosim pastă de zahăr, glazuri oglindă, flori prețioase, veselă standard de catering sau personaje la modă.